De basisgroep (de 1e stap in het traject)

Droom je er van dat je gewoon met jou hond rustig over straat kan lopen, of zelfs een stap verder, dat hij los kan lopen met andere honden? Met dit traject ga jij daar werkelijkheid van maken. Wat gaan we doen?

We starten met een basisgroep (4 tot 7 honden) een traject. We gaan 2 workshops doen van 2 uur, daarna kom je 2x 1 uur terug en je loopt 5x 1 uur pack walks mee. Daarmee leggen we de basis naar een sociale hond. En wanneer de tijd rijp is, mag je naar de socialisatie klas, waar je hond uiteindelijk los gaat bij andere honden.

Wat ga je leren? In ieder geval hoe je zelf je hond kan socialiseren. Je gaat dus zelf het proces door, want dit traject doe je samen met jou hond. We gaan aan de slag om jou hond andere keuzes te leren maken. Jij gaat hem/haar dat zelf leren, we gaan dus vooral met jou aan de slag. Onderwerpen waar we mee aan de slag gaan:

  • werken vanuit kalmte in alles wat je doet
  • de relatie tussen jou en de hond
  • zijn/haar lichaamstaal
  • regels en respect (zowel mbt mensen als honden)
  • wandelen aan een losse lijn
  • wandelen met andere honden
  • impulse controle

Verder werken we veel met video materiaal, wat je zelf mag aanleveren, zodat we je thuissituatie zien. Maar ook tijdens de training worden video's gemaakt, waarop we de situaties doornemen.

Het traject kost 240 euro, maar schrijf je, je "voor" de kerstdagen in dan krijg je van ons 40 euro korting, gewoon een klein kerst cadeautje.

De workshops en de terugkom uren zijn in Pijnacker.
Na dit traject ben je altijd welkom bij onze pack walks en wanneer jullie er aan toe zijn, ben je welkom bij de socialisatie klassen. De pack walks zijn in Delft e.o. en de socialisatie klassen zijn in Pijnacker.

Data volgende trajecten:

De aanmeldingen lopen nu al binnen en er is beperkt plek!

Basisgroep 1 (start 6 januari)
Workshops zaterdag 6 januari en 20 januari van 12:00 tot 14:00
Terugkomuren zaterdag 3 februari en 17 februari van 12:00 tot 13:00
Gezien de wintermaand reserveer 27 januari, mocht er geschoven moeten worden vanwege gladheid!

Basisgroep 2 (start 6 januari)
Workshops zaterdag 6 januari en 20 januari van 14:30 tot 16:30
Terugkomuren zaterdag 3 februari en 17 februari van 12:00 tot 13:00
Gezien de wintermaand reserveer 27 januari, mocht er geschoven moeten worden vanwege gladheid!

Hieronder het resultaat van honden die mee hebben gedaan aan de basisgroep. Hoe gaaf! Eindelijk rustig wandelen of gewoon los met andere honden.

Hieronder volgen de reacties vanuit een groep:

Sarina: De cursus was erg zinvol en leerzaam voor ons. Lana is gelukkig een makkelijke hond en het probleem ligt meer bij mij . Vnl rust en kalmte dus daar ga ik aan werken. Erg prettig dat jij ondanks de groep iedereen individuele aandacht geeft en dat je van elke hond (en baas) kan onthouden waar de problemen liggen. Kalm op commando was ook goed voor ons en de volgende workshops wil ik graag bij jou blijven doen.

Ellen: Wij zijn nog steeds blij met alle handvatten en Mila is rustiger bij t uitlaten. Los is nog steeds alleen met bal mogelijk omdat we dan alle attentie hebben. Maar dat is voor ons geen probleem. We komen graag terug bij de startcursus kalm op commando en daarna bij angst de baas (in voorbereiding op t vuurwerk). Binnenkort ook een keer mee met de packwalk.

Charlotte: Heb erg veel gehad aan het socialisatie traject. Harley loopt netjes aan de korte lijn en laat zich corrigeren. Het is zo bijzonder te zien dat je in eigenlijk heel korte tijd verandering ziet met het lopen aan de riem! Bedankt Anja en tot snel!!

Edith: Het was leuk ,heel veel geleerd,hele leuke groep. Jammer dat het voorbij is. En jij bent gewoon geweldig Anja, een feest om van jou te leren.😊

Hieronder een aantal reacties van de 1e groep die ooit starten:

"Goed om onze ervaringen te kunnen delen en ervan te leren"

"Erg blij dat we review hebben op al onze filmpjes die we sturen, dat helpt enorm"

"We leren elke keer enorm veel, jammer dat het zo kort is"