Socialisatie traject (de Basisgroep)

Droom je er van dat je gewoon met jou hond rustig over straat kan lopen, of zelfs een stap verder, dat hij los kan lopen met andere honden? Met dit traject ga jij daar werkelijkheid van maken. Wat gaan we doen?

We starten met een klein groepje (4 tot 6 honden) een traject. We gaan 2 workshops doen van 2 uur, daarna kom je 2x 1 uur terug en je loopt 5x 1 uur pack walks mee. Daarmee leggen we de basis naar een sociale hond. En wanneer de tijd rijp is, mag je naar de socialisatie klas, waar je hond uiteindelijk los gaat bij andere honden.

Wat ga je leren? In ieder geval hoe je zelf je hond kan socialiseren. Je gaat dus zelf het proces door, want dit traject doe je samen met jou hond. We gaan aan de slag om jou hond andere keuzes te leren maken. Jij gaat hem/haar dat zelf leren, we gaan dus vooral met jou aan de slag. Onderwerpen waar we mee aan de slag gaan:

  • werken vanuit kalmte in alles wat je doet
  • de relatie tussen jou en de hond
  • zijn/haar lichaamstaal
  • regels en respect (zowel mbt mensen als honden)
  • wandelen aan een losse lijn
  • wandelen met andere honden
  • impulse controle

Verder werken we veel met video materiaal, wat je zelf mag aanleveren, zodat we je thuissituatie zien. Maar ook tijdens de training worden video's gemaakt, waarop we de situaties doornemen.

Het traject kost 240 euro, maar deze zomer krijg je 40 euro korting, gewoon omdat het zomer is. Het is bijna herfst, ik weet het, maar het weer is nog zomers :)

De workshops en de terugkom uren zijn in Pijnacker.
Na dit traject ben je altijd welkom bij onze pack walks en wanneer jullie er aan toe zijn, ben je welkom bij de socialisatie klassen. De pack walks zijn in Delft en de socialisatie klassen zijn in Pijnacker.

Data volgende trajecten:

Traject 10 (VOL)

9 en 23 september workshop 2 x 2 uur om 12:00, 7 en 21 oktober terugkomuur om 12:00
Pack walks 5x1 uur zijn zelf in te plannen.

Traject 11 (VOL)
9 en 23 september workshop 2 x 2 uur om 14:30, 7 en 21 oktober terugkomuur om 12:00
Pack walks 5x1 uur zijn zelf in te plannen.

Traject 12 (VOL)
14 en 28 oktober workshop 2 x 2 uur om 12:00, 11 en 25 november terugkomuur om 12:00
Pack walks 5x1 uur zijn zelf in te plannen.

Traject 13 (VOL)
14 en 28 oktober workshop 2 x 2 uur om 14:30, 11 en 25 november terugkomuur om 12:00
Pack walks 5x1 uur zijn zelf in te plannen.

Binnenkort worden er weer nieuwe data ingepland, wil je op de hoogte gehouden worden mail me dan even!

Wil je gebruik maken van de KORTING? Schrijf snel in door een mailtje te sturen naar info@bureauhond.nl en 50 euro over te maken naar NL73 RABO 0313 9990 90 tnv Bureau hond. Benodigde verdere info krijg je nadat je, je hebt aangemeld en hebt betaald.

Resultaat na 8 weken, alle honden uit dit traject lopen inmiddels los. De ene heeft de keuze leren maken om rustig te blijven en de andere om maar niet de aanval in te zetten. Hoe gaaf is dat!

Hoe doen we dat? Hier een korte impressie van de 2e workshop van zaterdag 29 januari, wat vooraf ging aan het resultaat van hierboven!

Hieronder volgen de reacties vanuit 1 groep die in maart is gestart:

Sarina: De cursus was erg zinvol en leerzaam voor ons. Lana is gelukkig een makkelijke hond en het probleem ligt meer bij mij . Vnl rust en kalmte dus daar ga ik aan werken. Erg prettig dat jij ondanks de groep iedereen individuele aandacht geeft en dat je van elke hond (en baas) kan onthouden waar de problemen liggen. Kalm op commando was ook goed voor ons en de volgende workshops wil ik graag bij jou blijven doen.

Ellen: Wij zijn nog steeds blij met alle handvatten en Mila is rustiger bij t uitlaten. Los is nog steeds alleen met bal mogelijk omdat we dan alle attentie hebben. Maar dat is voor ons geen probleem. We komen graag terug bij de startcursus kalm op commando en daarna bij angst de baas (in voorbereiding op t vuurwerk). Binnenkort ook een keer mee met de packwalk.

Charlotte: Heb erg veel gehad aan het socialisatie traject. Harley loopt netjes aan de korte lijn en laat zich corrigeren. Het is zo bijzonder te zien dat je in eigenlijk heel korte tijd verandering ziet met het lopen aan de riem! Bedankt Anja en tot snel!!

Edith: Het was leuk ,heel veel geleerd,hele leuke groep. Jammer dat het voorbij is. En jij bent gewoon geweldig Anja, een feest om van jou te leren.😊

Hieronder een aantal reacties van de 1e groep die ooit starten:

"Goed om onze ervaringen te kunnen delen en ervan te leren"

"Erg blij dat we review hebben op al onze filmpjes die we sturen, dat helpt enorm"

"We leren elke keer enorm veel, jammer dat het zo kort is"